"Zeleno-plava zipka Hrvatske" u Europskom parlamentu

imp

261020211635256355.jpeg

Kroz izložbu “Zeleno-plava zipka Hrvatske” koja će sutra, u utorak 28.ožujka, s početkom u 18 sati biti otvorena u Europskom parlamentu bit će predstavljena Sisačko-moslavačka županija.
“Iznimno sam sretna što ću Europi predstaviti svoju Moslavinu i Sisačko-moslavačku županiju, njezine prirodne ljepote te bogatu kulturnu baštinu zahvaljujući kojoj ovaj kraj Hrvatske i danas privlači mnogobrojne turiste. U središtu izložbe zadivljujuće su fotografije našeg bisera, Parka prirode Lonjsko polje koje je osigurala Hrvatska turistička zajednica, najavila je Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu i organizatorica ove izložbe.
Osim fotografija Parka prirode Lonjsko polje, dio su izložbe i četiri suvenira specifična za pojedine mikroregije Sisačko-moslavačke županije – Turopoljska kuća, Petrinjska stucka, Moslavačka nošnja i Sisački nakit.
Izložbu prati i tematska konferencija na kojoj će biti predstavljene glavne gospodarsko-turističke manifestacije Sisačko-moslavačke županije – “Voloderske jeseni”, “Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici”, “Letovanić – selo pokraj Kupe” kao i potencijal Lječilišta Topusko.
Nakon otvorenja izložbe nastupit će i najstarije folklorno društvo na području grada Kutine KUD Repušnica, a moći će se kušati i autohtoni seljački proizvodi s OPG-a udruženih u Zajednicu proizvođača Sisačko-moslavačke županije te vina naših vinara iz udruge “Škrlet”.
Izložba koju će otvoriti predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani ostaje otvorena do 31. ožujka.

najčitanije