Zbog zlostavljanja na radu podignuta optužnica protiv direktora jednog kutinskog trgovačkog društva

imp

261020211635278752.jpeg

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (66) zbog počinjenja kaznenog djela zlostavljanja na radu iz članka 133. stavak 1. Kaznenog zakona.

Optužnicom se direktora jednog kutinskog trgovačkog društva tereti da je od 16. svibnja do 14. kolovoza 2014. te od 29. rujna do 12. studenog iste godine, zaposlenici u tom trgovačkom društvu rekao da od njega u startu ima žuti karton, da se pripazi da ne dobije i crveni karton, da se nije dobro ponašala i da nije vezala konja gdje gazda kaže. Isključio ju je od obavljanja posla i zabranio joj da obavlja čak i niže plaćene poslove na koje ju je rasporedio bez ikakvog opravdanog razloga. Zaposlenica je svakodnevno dolazila na posao, no nije joj bilo dopušteno obavljati niti jedan zadatak iz opisa njenog radnog mjesta. Okrivljenik je naložio ostalim zaposlenicima da se od nje distanciraju i da s njom ne razgovaraju, a njoj je rekao da bez njegovog dopuštenja ne smije ni sa kim razgovarati. Tereti ga se da joj je naložio da tijekom radnog vremena smije samo dva puta otići na toalet te je naložio montiranje kamere usmjerene na njezin ured kako bi se nadziralo njeno kretanje.  Zaposlenica se uslijed svega navedenog razboljela zbog čega je zatražila liječničku pomoć.

Kako saznajemo riječ je o direktoru kutinske gradske tvrtke Eko Moslavina Slavku Sokolu. Za ovo kazneno djelo zakon je propisao dvije godine zatvora.

najčitanije