Završio ljetni gaming kamp za djecu – u kolovozu nove grupe

imp

Gamingkamp 3

Tijekom ovogodišnjih ljetnih praznika Poduzetnički inkubator PISMO Novska otvorio je učenicima viših razreda osnovnih škola svoja vrata kako bi naučili izrađivati videoigre.

 

Sedam dana učenja, zabave, videoigara, druženja, odlazaka u prirodu, tjelovježbe, vrhunske tehnologije i uspomena za cijeli život u srpnju je doživjelo gotovo 60 polaznika. Toliko ih se očekuje i u kolovozu.

 

 

Gaming centar u Novskoj za ove je školske praznike ponudio odličan ljetni program. Umjesto da isključivo igraju videoigre doma, u inkubatoru PISMO djeca uče kako ih izraditi. “Naše dugogodišnje iskustvo u gaming edukacijama potaklo nas je da još više radimo s djecom. Osim što uče ispred ekrana, mi im pokazujemo i kako avanture iz videoigara zapravo imaju u prirodi i oko sebe. Očito smo kreirali jedinstven program, s obzirom da je povećanje djece u odnosu na prošlu godinu 120%.”, poručuju iz inkubatora PISMO.

 

 

Nastava je organizirana u prostoru inkubatora PISMO sa dvije razine znanja, osnovnom i naprednom za one koji su ga već pohađali. Predavači su predstavnici Hrvatske udruge izrađivača videoigara HU-IZ-VI. Boravak je organiziran u učeničkom domu novljanske srednje škole uz osiguran 24-satni nadzor za polaznike i tri kuhana obroka.

 

 

Svaki dan započinje jutarnjom tjelovježbom, nastavlja se nastavom koja traje četiri sata, a nakon poslijepodnevnog odmora svakog dana za polaznike su pripremljene različite aktivnosti. Upoznaju se tako sa vrhunskom tehnologijom inkubatora PISMO, u Inkubatoru društvenih inovacija uči se snimati, montirati i streamati sadržaje, u stem laboratoriju Novsky se uči o microbitu i robotici. Iz gradskog parka promatraju se zvijezde, u izviđačkom kampu DUPIN uči se preživjeti bez tehnologije, a cijeli program krasi i cjelodnevni izlet u Park prirode Lonjsko polje.

 

 

 

Za sve željne ovakvog programa, mjesta je ostalo u grupama u kolovozu.

 

 

 

 

Link za prijavu pronađite na poveznici.

 

 

Foto – Poduzetnički inkubator PISMO

najčitanije