Završetak radova na obnovi Doma zdravlja u Glini u travnju iduće godine

imp

dom zdravlja glina 12

Obnova Doma zdravlja u Glini, koja je teško stradala u potresu, samo je jedno od 39 aktivnih gradilišta na zgradama u nadležnosti Sisačko – moslavačke županije.
U zgradi Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Glini prije potresa bile su smještene ambulante opće medicine, ginekološka, pedijatrijska ambulanta, laboratorij, patronaža te Zavod za hitnu medicinu.

 

„Trenutno radimo na cjelovitoj obnovi zgrade Doma zdravlja u Glini: vrši se ojačavanje temelja, nosivih zidova, rade se novi nosivi zidovi. Od samog prizemlja pa sve do krova vršit će se zamjena stolarije, uređivat će se sanitarni čvorovi, nova fasada. Glina će ovom obnovom dobiti novu zgradu Doma zdravlja!
Vrijednost radova je 11,5 milijuna kuna, a završetak očekujemo u travnju iduće godine. I ovaj projekt financiran je sredstvima Fonda solidarnosti.“, rekao je obilazeći radove na obnovi župan Ivan Celjak.

 

Radovima na obnovi životno važnih objekata u Glini zadovoljan je i gradonačelnik Ivan Janković: „Najbitnije je da je obnova u postupku, pogotovo obnova javnih zgrada, područja zdravstvene skrbi i da se što prije vrate u svoje prostorije svi djelatnici. Pogotovo ambulante opće prakse i laboratorij, patronaža i hitna pomoć. Važno je da građani ponovno imaju u središtu grada te usluge iz domene koja im je potrebna u svakodnevnom životu.“

 

Jedna od korisnica prostora Doma zdravlja u Glini, liječnica dr. Sanja Štingl-Vlašić je u ime svih liječnika glinskog područja zahvalila županu na izvrsnoj suradnji i velikoj pomoći: „Na županovu inicijativu smo jednu nedjelju išli tražiti prostore u Glini, gdje bi se smjestila zdravstvena zaštita. Hvala, župane, za naš objekt u kojem smo sada privremeno smješteni, u koji je Županija uložila značajna sredstva.“

Foto: SMŽ

najčitanije