Završeno javno savjetovanje o novom Zakonu o obnovi, idućeg tjedna na Vladi

imp

Energ.obnova 2022

Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić kazao je na posljednjoj sjednici Vlade, da je Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine prioritetno bilo okrenuto procesu obnove i tom smislu, kako je rekao, napravljen je Nacrt zakona o obnovi, koji je upućen u javno savjetovanje.

Dodao je da je javno savjetovanje završilo u srijedu, te se sada pristigle primjedbe obrađuju i tijekom sutrašnjeg dana će biti dostavljene resornim ministarstvima na očitovanje.

 

Bačić je izvijestio da je tijekom trajanja e-Savjetovanja održan sastanak s komorama arhitekata, građevinara, geodeta, strojara i elektrotehničara, koji su, kako je rekao, iznimno pozitivno ocijenili novi zakoni.

 

Naglasio je da novi zakon značajno rekonstruira model obnove – pojednostavljuje procese, smanjuje broj potrebne dokumentacije i smanjuje broj sudionika.

“S obzirom da je Fond solidarnosti kao izvor financiranja obnove javne infrastrukture i javnih zgrada vezan rokom do 30. lipnja, potrebno je stalno inzistirati na realizaciji ugovorenih projekata i ubrzanju radova na tim projektima”, poručio je Bačić. Dodao je da su u tom smislu održani sastanci s Ministarstvom zdravstva, Državnim inspektoratom, Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja.

 

Podsjetivši da je početkom tjedna posjetio Glinu i Gvozd, Bačić je najavio da će se sljedeći tjedan na Vladi naći program obnove koji se odnosi na zbrinjavanje građana u kontejnerima i kontejnerskim naseljima.

 

Premijer Andrej Plenković u uvodnom dijelu sjednice izvijestio je da je završeno javno savjetovanje o novom Zakonu o obnovi, a za sjednicu Vlade bit će pripremljen idućega tjedna.

“Uz objedinjavanje institucija, cilj je pojednostavljenje procedura, značajno smanjenje zahtijevane dokumentacije, a idućeg tjedna bit će predstavljen i plan stambenog zbrinjavanja naših građana smještenih u privremenom smještaju, mahom onih koji su u kontejnerskih naseljima na Banovini”, najavio je predsjednik Vlade.

 

 

Izvor – Vlada RH

Foto – Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

najčitanije