Završeni grubi građevinski radovi na Središnjem paviljonu

imp

261020211635210800.jpeg

Na Središnjem bolničkom paviljonu, kompleksu koji obuhvaća Dnevnu bolnicu i Objedinjeni hitni bolnički prijem završeni su grubi građevinski radovi.
“Konačno se vide prave konture, prava veličina ove zgrade. Izgradnja objekta Središnjeg paviljona najveću dobit donijet će pacijentima. Ova zgrada ima podrum, pet katova i 8400 četvornih metara neto bolničkog prostora: podrum u kojem će biti smještena hemodijaliza, prizemlje u kojem će biti smješten objedinjeni hitni bolnički prijem, prvi kat na kojem će biti smješten laboratorij, na drugom, trećem i četvrtom katu bit će prostori dnevnih bolnica i na petom katu tehnički blok. Time, ne samo da će se poboljšati kvaliteta liječenja hospitaliziranih bolesnika, nego i uvjeti rada svih naših zaposlenika.”, rekao je ravnatelj sisačke bolnice dr. Tomislav Dujmenović.
Vrijednost Središnjeg paviljona je, istaknuo je župan Ivo Žinić, 170 milijuna kuna i bit će završen krajem 2020.godine
“U njemu biti sadržani svi oni segmenti koji su potrebni za moderni sustav liječenja. Mi smo za ovaj projekt određena sredstva uspjeli osigurati iz EU fondova, a dio iz vlastitih proračuna Bolnice i Županije. Objekt je građevinski vrijedan 107 milijuna kuna, a ukupna vrijednost radova, dakle kad bude dovršen i opremljen, bit će negdje na razini 170 milijuna kuna. Vjerujem da će objekt biti dovršen sukladno određenim rokovima. Rok završetka radova je negdje krajem trećeg mjeseca, ali on će se produžiti do kraja sljedeće godine i vjerujem da ćemo se za godinu dana ponovno naći ovdje u Sisku i otvoriti modernu bolnicu.”, rekao je župan.
Podsjetimo, kamen temeljac za Središnji paviljon položen je 4.travnja 2018.godine. “Cijena gradnje je 106 milijuna kuna od kojih je 70 milijuna osigurano iz europskih fondova, 20-ak milijuna dat će ministarstva, a ostatak će biti plaćen iz sredstava Sisačko-moslavačke županije.”, rekao je tom prilikom župan Ivo Žinić i najavio završetak Središnjeg paviljona za kraj siječnja 2020.godine.

najčitanije