Završena sanacija Srednje škole Viktorovac, radovi vrijedni 292 tisuće eura

imp

Srednja škola Viktorovac 2

Nakon dvije godine završena je detaljna obnova, rekonstrukcija i sanacija Srednje škole Viktorovac.

Radovi obnove obuhvatili su ojačanje oštećenih temelja, zidova i stupova, sanaciju svih pukotina na zidovima i stupovima, sanaciju oštećenih stropnih konstrukcija i izradu novih podnih konstrukcija u učionicama, kabinetima i dvorani, sanaciju sanitarnih čvorova te završne radove na estetskom uređenju obnovljenog dijela zgrade.
Ukupna vrijednost radova iznosi 292 tisuće eura.

 

Srednju školu Viktorovac pohađa oko 500 učenika u dvije smjene i ima oko 65 zaposlenih. Završetak radova daje još veću sigurnost djelatnicima i učenicima škole, istaknula je ravnateljica Koraljka Porić.
„Najvažnije nam je da ovo nisu samo kozmetički radovi nego je zgrada odista ojačana tako da je sigurnost boravka u školi puno veća. Ono što se vidi na oko je prekrasno i u jednom lijepom prostoru je ugodnije za raditi i motiviranije za učenike.“, rekla je Porić.

srednja škola viktorovac 16

Završetak radova na školi je obišao župan Ivan Celjak ističući kako će učenici konačno biti sigurni u školi: „Zadnje prostorije obnovljene su u prosincu prošle godine. Tu se nalaze kabineti, knjižnica s galerijom, sportska dvorana, multuifunkcionalna dvorana i sanitarni čvorovi. Vrlo smo zadovoljni jer smo omogućili svim učenicima da neometano pohađaju nastavu na početku drugog polugodišta.“

 

Da im je sada u školi ugodniji boravak rekla nam je i Nea Buinac učenica 3.e razreda smjer farmaceutski tehničar. „Jako sam sretna što imamo laboratorij u kojem se mohgu odvijati vježbe i također sportska dvorana jer smo se snalazili na različite načine ovisno o vremenskim prilikama.“, rekla je Buinac.

 

Škola osposobljava učenike u zanimanjima kuhar, konobar, prodavač, frizer, medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege i farmaceutski tehničar, a za školsku godinu 2022./2023. broji 137 novoupisanih učenika.

Foto: Sisak portal

najčitanije