Završen seminar za mentore vršnjačke medijacije

imp

261020211635285183.jpeg

Prošlog vikenda završena je edukacija pedagoga, psihologa i učitelja osnovnih škola u projekta Povjetarac – Bonaca, projekta prevencija nasilja među mladima.

U sklopu edukacije, koju je vodila Suzana Telar, dipl.učiteljica i licencirani učitelj-miritelj, budući mentori medijacije pripremali su se za rad s učenicima u svojim školama u kojima će kroz program Povjetarac – Bonaca (5.dio) uvesti vršnjačku medijaciju.

Nakon što su svi polaznici uspješno teoretski i praktično savladali teme poput: Sukoba, Komunikacije i Medijacije, zaslužili su i prigodne diplome za svoj trud. Dvanaest polaznika seminara sada je spremno za drugu fazu prevedbe projekta koja će se u formi edukacije učenika za učenike – miritelje provoditi u sedam škola u četiri županije: OŠ Stjepana Radića ( Zagrebačka županija), u OŠ Donja Dubrava (Međimurska županija), u OŠ Okučani (Brodsko-posavska županija) te u četiri osnopvne škole u Sisačko-mosalvačkoj županiji. To su OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji, OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće, OŠ Sela i OŠ Braća Ribar u Sisku.

Nastavak projekta, odnosno rad s učenicima očekuje se s početkom novog polugodišta.

najčitanije