Zatvorske i novčane kazne recidivistima u prometu

imp

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke dogodilo se pet prometnih nesreće, tri na području Siska te po jedna na području Petrinje i Hrvatske Kostajnice.
U jednoj prometnoj nesreći s ozlijeđenima, jedna osoba je teže ozlijeđena, a četiri osobe lakše, dok je u četiri nesreće nastala samo materijalna šteta.
U prometnim nesrećama na području Petrinje i Hrvatske Kostajnice kod vozača je utvrđena alkoholiziranost u koncentraciji od 1,06 i 0,98 promila.

 

U petak, 4. ožujka oko 22.30 sati na trgu Petra Preradovića u Petrinji, u kontroli prometa zaustavljeno je osobno vozilo sisačkih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,57 promila upravljao 21-godišnjak s područja Lekenika. Vozač je uhićen i zbog počinjenog prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu gdje je nakon održanog postupka proglašen krivim te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od šest dana.

 

Idućeg dana, oko 9.20 sati, u Pokupljanskoj ulici u Glini, policijski su službenici zaustavili osobno vozilo sisačkih registracija kojemu je isteklo važenje prometne dozvole i kojim je bez položenog vozačkog ispita, pod utjecajem alkohola od 1,58 promila upravljao 38-godišnjak s područja Gline. Vozač je uhićen i zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu gdje je nakon održanog žurnog postupka proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 17.000 kuna.

 

U nedjelju, 6. ožujka, oko 13 sati u ulici Josipa Jurja Strossmayera u Sisku, zaustavljen je 34-godišnjak s područja Siska koji je upravljao osobnim vozilom riječkih registracija za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjerom zabrane upravljanja. Vozač je uhićen te je zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu koji ga je proglasio krivim i kaznio novčanom kaznom i iznosu od 8000 kuna.

najčitanije