Zapovjednik JVP Petrinja Zvonimir Ljubičić zahvalio vatrogascima i volonterima

mradenovic

Uslijed razornog potresa koji je 29. prosinca 2020. godine pogodio Sisačko- moslavačku županiju, gdje su bile angažirane i domicilne snage vatrogasaca županije, angažirane su bile i snage iz drugih vatrogasnih zajednica županija.
Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirane su snage s područja dvije županije, i to VZŽ Krapinsko-zagorske, Karlovačke te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik kao domicilne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupno je evidentirano 11 intervencija koje su odradili 33 vatrogasca s 11 vatrogasnih vozila.
Na području VOZ Sisak angažirano je 62 vatrogasca s 12 vatrogasnih vozila iz domaćih dobrovoljnih društava I Javne vatrogasn postrojbe Grada Siska. Na području Siska zabilježena je 61 intervencija.
Na području VOZ Petrinja angažirano je 45 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 35 intervencija. Na području Petrinje nalaze se vatrogasne snage s područja šest županija RH, i to VZŽ Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Dubrovačko-neretvanske i Požeško-slavonske te domicilne snage DVD- a i Javne vatrogasne postrojbe.
Gledajući razdoblje od 28. prosinca 2020. do 19. siječnja 2021. na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije,
kumulativno je sudjelovalo 9431 vatrogasca sa 2410 vatrogasna vozila, a odrađeno je 10744 intervencija.
“U Petrinji je bilo uistinu teško i želio bih se zahvaliti svima koji su došli u Petrinju pomoći, posebno vatrogascima, ali i volonterima. Navijači Torcide i Bad Blue Boysa su pokazali pravo zajedništvo i napravili veliki posao u Petrinji”, rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Petrinje Zvonimir Ljubičić.

najčitanije