Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva raspisala Poziv za prijavu projekata volonterskih centara

imp

Ministarstvo socijalne politike i mladih raspisalo je Poziv za prijavu jednogodišnjih projekata lokalnih volonterskih centara u 2015. godini i trogodišnjih programa regionalnih volonterskih centara za razdoblje od 2015. do 2018. godine.

Glavni cilj poziva je promoviranje i razvoj volonterstva na području Hrvatske, a prijaviti se može udruga koja se bavi izgradnjom kapaciteta za razvoj volonterstva, ispunjavajući funkciju lokalnog ili regionalnog volonterskog centra čija je osnovna djelatnost namijenjena razvoju volonterstva i/ili udruga koja kontinuirano provodi programe razvoja volonterstva unutar druge osnovne djelatnosti.

Ukupno planirana vrijednost Poziva je 3.200.000,00 kuna:
– za Lokalne volonterske centre namjenjeno je 2.200.000,00 kuna
– za Regionalne volonterske centre namjenjeno je 1.000.000,00 kuna

Jedna udruga može podnijeti samo jednu prijavu i ugovoriti samo jedan projekt ili program po prioritetnom području Poziva.

Prijave za lokalne volonterske centre šalje se regionalnoj zakladi koja pokriva područje na kojem se provodi većina projektnih aktivnosti:

  • Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Pula (za županije: Istarska, Primorsko-goranska, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Krapinsko-zagorska)
  • Regionalna zaklada za lokalni razvoj “ZAMAH” (za županije: Zagrebačka, Koprivničko-križevačka, Bjelovarsko-bilogorska, Varaždinska, Međimurska i Grad Zagreb)
  • Slagalica“ – Zaklada za razvoj lokalne zajednice (za županije: Vukovarsko-srijemska, Osječko-baranjska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska)
  • Zaklada „Kajo Dadić“ (za županije: Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska i Ličko-senjska)

Prijava za regionalne volonterske centre šalje se preporučeno poštom, putem dostavljača ili osobno na adresu Ministarstva.

Natječajnu dokumentaciju možete pronaći na web stranicama Ministarstva socijalne politike i mladih (www.mspm.hr) i regionalnih zaklada kao provedbenih tijela u ovom Pozivu (www.zamah.hr; www.civilnodrustvo-istra.hr;  www.zaklada-slagalica.hr; www.zaklada-dadic.hr )

Rok za prijavu je 6.travanj 2015.godine.

najčitanije