Zaklada “Hrvatska za djecu” dodijelila 350 tisuća kuna Gradu Petrinji

imp

251020211635198374.jpeg

Zaklada “Hrvatska za djecu” posljednjih je mjeseci predano i marljivo ispisivala novu humanitarnu priču.
U Petrinji je potpisan Ugovor kojim Zaklada dodjeljuje 350 tisuća kuna Gradu za projekt „Uspostava Centra za usluge djeci i obiteljima u kontejnerskom naselju Sajmište u Petrinji“ kojim će se financirati nabava i opremanje četiri kontejnera u naselju Sajmište.
„Zahvaljujem Zakladi na ovoj prekrasnoj i plemenitoj donaciji djeci i odraslima Grada Petrinje. Katastrofa koja nas je pogodila zaista ostavila je široke posljedice na sve i to ne samo u materijalnom nego i u psihičkom smislu. Ova donacija ide na prostor Sajmišta, gdje je kontejnersko naselje, ali vjerujem da će ga osim tamošnjih korisnika mobilnih kućica koristiti i ostali građani Petrinje. Svi smo proživjeli doista teške trenutke od trenutka potresa do danas. Psihičke posljedice osim potresa, ostavila je i korona kriza stoga sam neizmjerno sretna što nam je stigla ova pomoć i vjerujem da će zajedno s aktivnostima Unicefa i Crvenog križa pomoć doći u dobre ruke te da će naša djeca to znati iskoristiti i cijeniti.“, izjavila je Magdalena Komes, gradonačelnica Grada Petrinje.

Margareta-Maderic-Magdalena-Komes-Renata-Gubic
Projekt će se provoditi u suradnji s partnerima koji će pružiti podršku u provođenju aktivnosti Centra time što će osigurati mobilne timove za rad s djecom, mladima i roditeljima. Mobilni timovi partnera će ujedno držati dodatne edukacije za postojeće pružatelje socijalnih usluga i time osnažiti postojeće usluge na području grada Petrinje.
“U kontejnerima će biti uspostavljen Centar koji će djeci s područja Petrinje, a koja zbog proživljenih trauma tijekom razornog potresa u Banovini trpe ozbiljne psihičke posljedice, pružiti prijeko potrebnu stručnu podršku. Centar će služiti kao prostor za pružanje psihosocijalne pomoći djeci, mladima i njihovim roditeljima. Uz to u Centru će biti organizirane i raznolike radionice te grupne aktivnosti!”, rekla je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade “Hrvatska za djecu”.

Magdalena-Komes-Renata-Gubic

Ovim hvalevrijednim projektom otvoren je put prema ostvarenju želja brojnih obitelji pogođenih potresom u Banovini te je potaknuta međusobna empatija, tolerancija i spremnost na pomoć kao temeljne vrijednosti boljeg društva za naše najmlađe.

potpisivanje-ugovora
Potpisivanju ugovora prisustvovao je ministar Tomo Medved, načelnik Stožera za uklanjanje posljedica potresa, Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a ugovor o izravnoj dodjeli financijskih sredstava potpisala je gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes i upraviteljica Zaklade Renata Gubić.

Foto – petrinja.hr

najčitanije