Zajedničkom suradnjom nekoliko policijskih uprava otkriven počinitelj 14 kaznenih djela

imp

Policijski službenici Policijske postaje Bjelovar u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave sisačko-moslavačke, Policijske uprave karlovačke i Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom starosti 42 godine, zbog sumnje da je počinio 12 kaznenih djela teških krađa, jedno kazneno djelo krađa i jedno kazneno djelo neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari, na području Bjelovara, Kutine, Popovače, Siska, Oštarija i Novog Zagreba.

 

Kako ukazuju saznanja iz kriminalističkog istraživanja 42-godišnjak je u razdoblju od noći 02./03. lipnja do 19. srpnja na području četiriju županija i to bjelovarsko-bilogorske, sisačko moslavačke, karlovačke i zagrebačke provalio u 11 ugostiteljskih objekata i jedan frizerski salon, ušao u jedan ugostiteljski objekt te uzeo bicikl kojeg je nakon korištenja ostavio.

 

Osnovano se sumnja da je u noći 18./19. srpnja, u Bjelovaru provalio u dva ugostiteljska objekta u užem centru grada dok je u jedan ušao bez savladavanja prepreka. U svima njima je iz registar blagajni ukrao novac dok je u jednom dodatno provalio u aparata za zabavu iz kojeg je također ukrao novac. U noćnim satima 14. srpnja, u Oštarijama je provalio u ugostiteljski objekt i frizerski salon iz kojih je ukrao novac, a u frizerskom salonu dodatno još dva novčanika.

 

U Sisku je u noći 12./13. lipnja provalio u tri ugostiteljska objekta gdje je također iz blagajni ukrao novčane pologe, dok je u jednom još iz digitalnog spremnika za novac koji se ubacuje za igranje također ukrao novac. U Kutini je također provalio u dva ugostiteljska objekta i to u noći 05. srpnja, gdje je iz blagajni ukrao novac.

 

U noći 09./10. srpnja provalio je u ugostiteljski objekt u Popovači u kojem je iz blagajne ukrao novac i tri energetska napitka, a iz aparata za klađenje novac da bi u blizini iz nezaključane šupe ukrao bicikl kojeg je koristio da bi se prevezao do željezničkog kolodvora gdje ga je ostavio. Iste noći je provalio i u ugostiteljski objekt u Velikoj Ludini gdje je ukrao blagajnički polog dok je iz aparata za zabavu kojeg je nasilno otvorio ukrao novac.

 

Nadalje je utvrđeno da je u noći 02./03. lipnja u Zagrebu provali u jedan ugostiteljski objekt u kojem je uzeo ključeve kladomata kojeg je otključao i uzeo novac.

 

Šteta počinjena svim ovim kaznenim djelima je veća od 4 100 eura.

 

Zbog sumnje u počinjenje svih ovih kaznenih djela teških krađa provaljivanjem, krađe i neovlaštenu uporaba tuđe pokretne stvari protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a on je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

najčitanije