Zabrinuti radnici Lječilišta Topusko

nv

261020211635289940.jpeg

Zaposlenici Lječilišta Topusko zabrinuti su za svoja radna mjesta. Nezadovoljni su poslovanjem trenutnog vodstva, a strahuju i od tzv. „tihe privatizacije“ kojom bi se lječilište prvo uništilo, a zatim jeftino prodalo privatnom investitoru. Prema navodima županijskog vijećnika Dalibora Drinčića, upravno vijeće lječilišta nedavno je odobrilo prebacivanje objekata i imovine s ustanove na trgovačko društvo, a županijska sredstva upućena u lječilište nenamjenski su potrošena.

Zamjenik županice Zdenko Vahovec kaže da su Lječilište Topusko i Top Terme prošle godine poslovali pozitivno, a Top Terme su prošle godine izašle i iz predstečajne nagodbe.
„Menadžer, odnosno ravnatelj koji vodi tu ustanovu pokušava svim silama i načinima da tu ustanovu, odnosno to trgovačko društvo, vodi prema profitabilnosti, odnosno prema samoodrživosti. Ja sam duboko uvjeren da on to radi kvalitetno, prema informacijama s kojima ja u ovom trenutku raspolažem.”, rekao je.

Što se „tihe privatizacije“ tiče, naglašava kako je odluka o postupanju s lječilištem upravo na vijećnicima Županijske skupštine.

najčitanije