Za sufinanciranje najamnine isplaćeno 24 milijuna kuna

Ključevi

Deset mjeseci nakon potresa u privremenom smještaju u 2.354 mobilne stambene jedinice smješteno je 4.886 ljudi. Rekao je to jučer na sjednici Vlade ministar branitelja i načelnik Stožera za obnovu Tomo Medved.
U 93 dodijeljena državna stana smješteno je 260 osoba, a najmom stana ili u hostelu Arena osiguran je smještaj za 432 osobe nakon potresa na Banovini.
Medved je naglasio da je Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine za sufinanciranje najamnine otvorilo nastavak poziva do kraja ove godine, a da sada je tu mjeru isplatilo 24 milijuna kuna.

Kad je riječ o izgradnji višestambenih zamjenskih zgrada, provedeno je javno nadmetanje i sklopljen ugovor za izradu projektne dokumentacije za tipske višestambene zgrade kojima je planirana izgradnja stanova na sljedećim lokacijama: u Glini 240, Petrinji 214, Topuskom 70, Gvozdu 50, Dvoru 50, Hrvatskoj Kostajnici 15, Jasenovcu 7, Novskoj 4 , Slunju 8 i u Vojniću 14.

“Tu se od jedinca lokalne samouprave očekuje da izrade izmjene urbanističkih planova kako bi bila moguća izgradnja”, kazao je Medved, dodajući da jedinice lokalne samouprave imaju obvezu izraditi listu prioriteta za stambeno zbrinjavanje.

najčitanije