Za obnovu Županija povukla više od 86 milijuna eura

imp

Fond Solidarnosti 3

Posljednjeg dana lipnja, završen je Fond solidarnosti EU, a Sisačko – moslavačka županija je uspješno iskoristila raspoloživa sredstva. Rekao je to župan Ivan Celjak predstavljajući projekte obnove u nadležnosti Županije, a koji se financiraju iz Fonda solidarnosti.

 

 

Sisačko-moslavačka županija je do 30. lipnja utrošila 86,2 milijuna eura iz Fonda solidarnosti EU, od čega je županijska uprava utrošila oko 70 milijuna eura, a Županijska uprava za ceste 16,3 milijuna eura. Najviše sredstava utrošili smo za obnovu iz područja zdravstva, obrazovanja, kulture te za cestovnu infrastrukturu. Nastavljamo dalje i svakom našem objektu kojeg obnavljamo dodajemo novu vrijednost, infrastrukturno i sadržajno.“, rekao je župan Celjak.

 

 

Na svim objektima u području zdravstva, obrazovanja, socijalne skrbi i kulture iz nadležnosti Sisačko-moslavačke županije pokrenuti su postupci obnove, a na dijelu objekata obnova je već završena.

 

 

Župan napominje kako se obnovom žele stvoriti najbolji uvjeti u posljednjih 30 godina te kako nije bitno samo obnoviti, već obnovljenom objektu dodati i nove sadržaje.
„Obnova koju provodi Sisačko-moslavačka županija ne podrazumijeva samo vraćanje u prijašnje stanje, već se objekti po potrebi proširuju, uvode se novi sadržaji, prilagođavaju suvremenim standardima kvalitete, omogućava pristupačnost osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti, povećava se energetska učinkovitost i drugo. Ukupna ulaganja po završetku cjelovite obnove, uključujući sredstva Fonda solidarnosti, državnog i županijskog proračuna, iznosit će više od 150 milijuna eura.“, kaže Celjak.

 

Ulaganja u zdravstveni i obrazovni sustav, željezničku i cestovnu infrastrukturu, što jamči i bolju prometnu povezanost, niže cijene kvadrata stana u odnosu na Grad Zagreb samo su neki od preduvjeta za kvalitetan život na području naše županije, koja sve više, zaključuje Celjak, postaje mjesto poželjno za život.

 

 

najčitanije