Za Dan pobjede 27. konjanički maraton

imp

Konjanički Maraton 2023

I ove će godine 5. kolovoza na Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja, prema već uhodanoj tradiciji, jahači Udruge arapskih konja „Moslavine“ iz Volodera, u 27-toj godini poznatog maratona, u spomen žrtvama Domovinskog rata uzjahati svoje konje.

 

O osmišljavanju sadržaja uz nositelja projekta volodersku Udrugu uzgajivača arapskih konja Moslavine brinu Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata SMŽ i Grada Kutine te Ogranak Matice hrvatske u Kutini.

 

Putovanje našom županijom jahači posvećuju svim stradalima u Domovinskom ratu, posebno onima s područja Sisačko – moslavačke županije. Posebno mjesto koje će ove godine posjetiti je spomenik „Slomljeni pejzaž“ koji je postavljen u spomen na Gordana Lederera, hrvatskog fotografa i TV snimatelja, koji je bio među prvim i najpoznatijim žrtvama velikosrpske agresije na Hrvatsku.

Svih ovih godina konjaničkim maratonom promovirali smo svoj kraj kao i konje koji u njima godinama obitavaju. Ovogodišnjih 6 dana maratona u našim mislima će biti i svi poginuli i stradali u oslobađajućoj akciji „Bljesak“, a koja je bila priprema za veličanstvenu VRO „Oluja“.“, kažu organizatori.

 

Ovogodišnji put pet jahača ide uz rijeke Lonju, Savu i Unu, a mjesta u koja dolaze su Voloder, Kutina, Krapje, Jasenovac, Hrvatska Dubica, Hrvatska Kostajnica, Majur, Sunja, Svinjičko i Popovača.

 

Jahači i konji koji sudjeluju u maratonu su: Željko Petters – kastrat Gips, Domagoj Petters – kastrat Body, Deni Stanić – kobila Isa, Tanja Petters – kobila Žuna i Sanja Petters – kastrat Isan.

 

Ispraćaj Jahača na 27. konjanički maraton arapskih konja „Tradicija prošlosti – potreba budućnosti“ je u subotu 5.kolovza u 7.30 sati ispred Policijske postaje u Kutini.

 

 

Dionice:
27.Konjanički maraton arapskih konja
„Tradicija prošlosti- potreba budućnosti“

– subota 5.kolovoza
VOLODER (4,30h) – KUTINA (7.30h) – KRAPJE (19h)
– nedjelja 6.kolovoza
KRAPJE (5h) – JASENOVAC (9h) – HRV.DUBICA (13h) – ROSULJE (19h)
– ponedjeljak 7.kolovoza
ROSULJE (5h) – HRV.KOSTAJNICA (9h) – SUNJA (19h)
– utorak 8. kolovoza
SUNJA (6h) – GUŠĆE (11h) – VOLODER (20h)
– srijeda 9.kolovoza
VOLODER (6h) – LONJSKO POLJE (10h) – VOLODER (19h)
– četvrtak 10.kolovoza
VOLODER (6h) – MOSLAVAČKA GORA (10h) – VOLODER (19h)

 

 

 

 

 

 

Foto – Udruga uzgajivača arapskih konja Moslavine Voloder

najčitanije