Vrh vodnog vala Kupe u Farkašiću očekuje se sutra 21. siječnja

imp

2001 Vodostaji 1530

Ravnateljstvo Civilne zaštite priopćilo je danas kako su vodostaji Save do Rugvice u opadanju s tendencijom opadanja. Nizvodno do hidrološke postaje Crnac vodostaji su u stagnaciji s tendencijom blagog opadanja, a na hidrološkoj postaji Crnac su u porastu s tendencijom stagnacije. Dalje nizvodno vodostaji su u porastu s tendencijom porasta, vodostaji su u domeni od srednje niskih do visokih voda.

 

Vodostaji Kupe do hidrološke postaje Jamnička Kiselica su u opadanju s tendencijom opadanja, a na hidrološkoj postaji Jamnička Kiselica su u blagom porastu s tendencijom opadanja. Dalje nizvodno vodostaji su u porastu s tendencijom porasta. Vodostaji su u domeni od srednje niskih do visokih voda.

 

Vodostaj Kupe u 15.30

2001 - vodostaji 1530

 

 

Vodostaj rijeke Une u Hrvatskoj Kostajnici premašio je razinu za uspostavu izvanrednih mjera obrane od poplava noćas oko ponoći. Trenutačni vodostaj rijeke Une u Hrvatskoj Kostajnici 20.1.2023. u 15:00 sati iznosi +390 cm i lagano raste s očekivanim najvišim vodostajem na razini od +390-400 cm.

 

Valja istaknuti Farkašić gdje se prema trenutnim prognozama vrh vodnog vala očekuje sutra 21. siječnja. – navode iz Ravnateljstva.

 

Na snazi su izvanredne mjere obrane od poplava za:
Črnec – Ustava Črnec; Ilova – Veliko Vukovje; Kupa – Farkašić; Lika – Selište (AVS); Una – Hrvatska Kostajnica; Sava – Jasenovac

 

 

Vodostaje možete pogledati ovdje 

najčitanije