Volontirajte, učite i putujte s Udrugom IKS

imp

Udruga IKS provedbom Europske volonterske službe (EVS) bavi se od 2011. godine, a u Petrinji je od tad kroz EVS projekte volontiralo već 53 mladih iz različitih zemalja svijeta koji su u našoj zajednici provodili različite aktivnosti za djecu, mlade, starije i nemoćne, psihički bolesne, socijalno osjetljive skupine, te uložili puno vremena i truda u razvoj Petrinje u kojoj su boravili od 2 do 12 mjeseci.

udruga iks 2
„Ovakve mogućnosti nemaju samo stranci – i svi mladi iz Hrvatske koji imaju između 17 i 30 godina mogu otići volontirati u neku od europskih zemalja na EVS, koja može biti kratkoročna (do 2 mjeseca) ili dugoročna (od 2 do 12 mjeseci). EVS je odlična prilika za mlade koji su završili svoje obrazovanje i nezaposleni su, imaju slobodnog vremena i žele volontirati, učiti i putovati. To je izvanredna prilika za stjecanje internacionalnog iskustva, različitih kompetencija i znanja, učenje stranih jezika, upoznavanje novih ljudi i kultura te omogućuje brojne druge pozitivne promjene u životu mlade osobe. Po završetku službe volonteri dobivaju certifikat „Youthpass“ koji mogu upotrijebiti prilikom traženja zaposlenja u budućnosti.
EVS je odličan prvi korak do osamostaljenja jer osim što mladi borave u novoj zemlji bez roditelja, svi troškovi – putovanje do (i od) mjesta održavanja službe, smještaja, prehrane i džeparca pokriveni su kroz Erasmus+ program Europske unije, što omogućuje i mladima s manje mogućnosti da sudjeluju u ovom programu.“ – kažu u Udruzi ističući kako će svim zainteresiranima pomoći s prijavama, pisanjem životopisa i motivacijskih pisama te kratkim treningom prije odlaska kako bi njihov EVS bio što ljepše iskustvo koje će zasigurno promjeniti njihov život.

udruga iks 3

Udruga IKS zahvaljujući brojnim partnerstvima diljem Europe mladima može ponuditi različite volonterske pozicije u zemljama poput Francuske, Velike Britanije ili Latvije.

Više detalja oko ovog projekta pročitajte ovdje

najčitanije