Voloderska jesen 2019.

imp

Vikend pred nama u Moslavini bit će u znaku Voloderske jeseni, 52. izdanja tradicionalne manifestacije koja slavi vino i berbu grožđa.
U tri dana trajanja manifestacije posjetitelje očekuju berbene povorke, etno izložbe, predstavljanje folklornih skupina te glazbeni koncerti.
Voloderska jesen počinje u petak, 13. rujna u 17 sati smotrom dječjih folklornih skupina, nastavlja se kreativnim radionicama za djecu te otvorenjem izložbe vina i gastronomskih specijaliteta. Prva večer završava koncertom Prljavog kazališta .
Subota je dan predviđen za službeno otvorenje 52. Voloderske jeseni uz prikaz tradicionalni berbenih običaja, a izabrat će se i najljepša sneha. Proglasit će se i okruniti nova Vinska kraljica, otvorit će se gospodarska izložba tradicijskih obrta i zanata, braniteljskih udruga i OPG-a, kao i prodajna likovna izložba ‘Voloderski bregi’, izložba Radne terapije NPB dr. Ivan Barbot i izložba konjaničkog maratona Udruge uzgajivača arapskih konja. Subotnji program obogatit će i biciklijada ‘Vinskim cestama’, mimohod udruga s popovačkog područja i stavljanje vola na ražanj.
U nedjelju u 10 sati je start tradicionalne međunarodne atletske utrke ‘In memoriam Franjo Mihalić Jura’. U 13 sati kreće svečana berbena povorka, nakon čega slijedi folklorni program i izbor najljepše beračice. Nedjeljno poslijepodne i večer u znaku su glazbe i prezentacije moslavačkih vina i gastronomskih specijaliteta.

voloderska jesenvoloderska jesen 2

najčitanije