''Volim svoju županiju'' i u Sisku

ibb

U četvrtak, 9. studenog 2017. godine, prostoru Odjela za odrasle Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak s početkom u 15h bit će otvorena izložba ”Volim svoju županiju”.

Izložba je rezultat foto natječaja kojeg je i ove godine pokrenula Hrvatska zajednica županija s ciljem promocije prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija te poticanja snažnijeg regionalnog identiteta. Natječajem se željelo potaknuti umjetnike i amatere da sami stvaraju i razmišljaju o svojoj županiji kao destinaciji koja, osim svojih ljepota, nudi i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima.

U nešto više od mjesec dana provedbe foto natječaja „Volim svoju županiju“ prijavljeno je gotovo 600 fotografija amatera i profesionalnih fotografa.

O izboru najboljih fotografija odlučivao je stručni žiri kojeg je vodila profesionalna fotografkinja Marija Milin, a uz nju su bile voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana Zagrebačke županije Martina Brautović i zamjenica predstojnika Ureda župana Vukovarsko-srijemske županije Sandra Pinjuh.

Nakon otvorenja u Šibeniku i obilaska Zadra i Rijeke, sisačku izložbu otvorit će župan Ivo Žinić, a prisutne će pozdraviti i autorica sisačke fotografije Ivana Lučan Žinić.

najčitanije