Vlada za obnovu vatrogasnih objekata osigurala dodatnih 7 milijuna eura

imp

Vatrogasci 3

Vlada je na svojoj prošlotjednoj sjednici donijela Odluku kojom se odobrava Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine da osigura pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji u iznosu od 7.000.000 EUR za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava na potresom pogođenom području.

 

Sisačko-moslavačka županija obratila se Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine za pomoć u osiguranju dodatnih sredstava u državnom proračuna radi saniranja posljedica potresa za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava na potresom pogođenom području.

 

Vlada Republike Hrvatske je na 157. sjednici održanoj 13. listopada 2022. godine donijela Odluku o dodjeli sredstava za pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji u iznosu od 40.000.000,00 kuna (5.308.912,34 EUR) za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava na potresom pogođenom području.

U proteklom razdoblju Sisačko-moslavačka županija provela je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava na potresom pogođenom području. Na navedeni poziv Sisačko-moslavačke županije prijavio se ukupno 41 prijavitelj sukladno propisanim uvjetima te je provedena administrativna obrada i provjera zahtjeva. Ukupna sredstva potrebna za obnovu i sanaciju objekata prema priloženoj dokumentaciji iznose 12.698.444,51 EUR.

S obzirom na stvarno utvrđene potrebe za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava na potresom pogođenom području temeljem dokumentacije dostavljene prijavom na javni poziv, a kako se bi se u cijelosti obnovili objekti javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačkoj županiji potrebno je osigurati dodatnih 7.000.000,00 EUR.

Kako Sisačko-moslavačka županija nije u mogućnosti osigurati sredstva za gore navedene namjene predlaže se donošenje ove Odluke.” , stoji u objašnjenju Odluke Vlade RH.

najčitanije