Vision turizam Hrvatska – lakše do proizvoda ili kupca

st

Kvalitetan i jednostavan način pronalaska proizvoda ključan je segment u povezivanju proizvođača i kupca. OPG-ovci i obrtnici, koji nemaju mogućnost odrađivanja velikih i skupih marketinških kampanja, sve se više oslanjaju na nove, alternativne metode pojačavanja dostupnosti svojih proizvoda.
Jednu takvu danas je u prostorima Hrvatske gospodarske komore u Sisku predstavila tvrtka Vision Team. Prošle godine pokrenut je projekt stvaranja jedinstvene platforme za povezivanje proizvođača i kupaca koji će o proizvodima biti informirani i moći ih naručiti na kućnu adresu bez obzira nalaze li se u Hrvatskoj ili u bilo kojem drugom dijelu Europske unije.
Projekt ima dva cilja, a kako je povezan sa strategijom razvoja turizma u Hrvatskoj, nazvan je Vision turizam Hrvatska.

‘Jedan cilj je povezivanje domaće proizvodnje u klastere, da bude produžena ruka turizmu, a drugi je digitalizacija, to je ono što se po naputcima Europske unije u idućih nekoliko godina mora napraviti. Uključili smo dionike u turizmu i napravili aplikaciju koja povezuje više aplikacija u jednoj – uključujemo gradove, županije i turističke zajednice i da sa svojim vlstitim mobilnim aplikacijama budu prisutni na jednoj, jedinstvenoj platformi, što će olakšati korisnicima pretraživanje’, rekao je Danijel Botić, voditelj mediamarketinga u tvrtki Vision team. Na taj će način, dodaje, imati jedinstvenu aplikaciju pomoću koje će pretraživati različite dionike, bilo da se radi o hotelskom smještaju, obrtniku, OPG-u ili turističkoj zajednici. Aplikacije, kaže, nije samo sredstvo informiranja već i komunikacije, čime dolazi do suradnje i umrežavanja.

Dožupanica Anita Sinjeri Ibrišević naglašava kako Županija podržava ovakve projekte i uključuje se putem mreže svojih poljoprivrednih proizvođača koji rebaju biti evidentirani u ovoj aplikaciji.
‘Često smo, nažalost, svjedoci da se turisti nemaju kome obratiti kako bi našli smještaj, gastronomsku ponudu i slično. Zato je ovakva inicijativa dobra, nadam se da će zaživjeti jer je danas posebno važno vrijeme koje ljudi žele iskoristiti. Ova će aplikacija biti dostupna svima onima kojima je i namijenjena, građanima i turistima. Nadam se da će inicijativu prihvatiti što više proizvođača, ugostitelja, ali i jedinica lokalne i područne samouprave’, rekla je Sinjeri Ibrišević.

najčitanije