Više od tisuću učenika s područja županije posjetit će jadransku obalu do polovice listopada

imp

251020211635197381.jpeg

Hrvatska udruga turizma nastavlja s provedbom projekta kojim je osiguran besplatan smještaj za učenike ukupno 13 škola s potresom pogođenog područja

Nakon što je u lipnju prvih 180 učenika iz tri osnovne škole boravilo u Istri i Valamar hotelima, od danas i ostatak učenika s područja Sisačko-moslavačke županije kreće na more duž jadranske obale. Tako će, u sklopu projekta „Tisuću učenika, milijun doživljaja“, srednjoškolci i njihovi profesori iz preostalih 10 škola tijekom rujna i listopada posjetiti Istru, Kvarner i Dalmaciju, zahvaljujući turističkim kompanijama koje su za njih osigurale besplatan smještaj – Aminess hoteli Novigrad, Plava laguna Poreč, Maistra Rovinj, Arena Hospitality Group Pula, Jadranka Mali Lošinj, Jadran Crikvenica, Hoteli Omišalj, Falkensteiner Zadar, Turisthotel Zadar, Bluesun hoteli Zagreb, Imperial Riviera Rab te Radisson Blu Resort & Spa Split.

„Drago mi je što uspješnu turističku sezonu možemo zaokružiti ovakvim plemenitim projektom u sklopu kojega su za djecu i njihove profesore besplatan boravak u najljepšim krajevima naše zemlje osigurale članice Hrvatske udruge turizma. Vjerujem da je ovo zaista lijep način za obilježavanje početka školske godine, posebice kad znamo što su sve djeca s područja Banovine proživljavala proteklih mjeseci i koji ih sve izazovi čekaju u narednom razdoblju. Turistički je sektor još jednom pokazao svoju snagu i spremnost na pružanje ruke solidarnosti, onda kada je to najpotrebnije“, istaknuo je direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić te dodao kako je društvena odgovornost jedan od prioriteta u poslovanju svih turističkih kompanija, a ova je akcija dodatna nadogradnja svih dosadašnjih aktivnosti za pomoć stanovnicima s Sisačko-moslavačke županije.

Nakon što je u prosincu prošle godine razorni potres pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, u kojem su stradale i mnoge srednje i osnovne škole, Hrvatska udruga turizma (HUT) je, uz podršku Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva kulture i medija, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Središnjeg državni ured za demografiju i mlade, pokrenula projekt „Tisuću učenika, milijun doživljaja“. Uz pomoć svih uključenih institucija u projekt, svim učenicima i nastavnicima u pratnji osiguran je i besplatan posjet nacionalnim parkovima i parkovima prirode.

Projekt će omogućiti da više od tisuću osnovnoškolaca i srednjoškolaca i njihovih profesora, iz 13 škola, provedu odmor na jadranskoj obali, zahvaljujući 13 hotelskih grupacija koje su se uključile u akciju.

najčitanije