Više od 3800 intervencija vatrogasaca na području županije

ibb

Vatrogasne snage angažirane na području Sisačko-moslavačke županije nastavljaju s aktivnim radom na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crjepova, uklanjanju cigli, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života. Kao i proteklih dana izvršena je smjena ljudstva s dopunom snaga i otpuštanjem na odmor dijela snaga. Sve dislocirane snage iz drugih županija bile su raspoređene na području gradova Sisak, Petrinja i Glina te Općine Majur kod Hrvatske Kostajnice – doznajemo u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.
Tijekom 4. siječnja, bilo je angažirano ukupno 749 vatrogasaca sa 175 vatrogasnih vozila iz Sisačko-moslavačke županije, 17 drugih vatrogasnih zajednica županija te DVIP-ova Zadar, Split i Šibenik koji su bili angažirani na ukupno 698 intervencija.
Također se tijekom dana radilo na opremanju i ekipiranju Operativnog vatrogasnog zapovjedništva u Petrinji te vatrogasnog operativnog zapovjedništva operativne zone Petrinja. Vatrogasne snage su i tijekom noći bile na obilasku terena, a saniranje posljedica ovog razornog potresa vatrogasne snage nastavljaju do daljnjeg.
Jučer je održana sjednica Vlade RH na kojoj je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković podnio izvješće premijeru o poduzetim aktivnostima na području pogođenim potresom, a koje su odradile vatrogasne snage.
– Prema do sada obrađenim podacima, od dana 29. prosinca 2020. do 4. siječnja 2021. godine, ukupno su odrađene 3.802 vatrogasne intervencije na kojima je kumulativno sudjelovalo 4.508 vatrogasaca sa 1.017 vatrogasnih vozila iz svih županija i grada Zagreba – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković o angažmanu vatrogasaca.

Vatrogasci u Glini Vatrogasci u glini 3

najčitanije