Velikom brzinom prešao na suprotnu stranu ceste i usmrtio bračni par na motociklu

imp

Policija Natpis2 (1)

Dežurna županijska državna odvjetnica u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave sisačko-moslavačke, provela očevid prometne nesreće koja se dogodila oko 14:20 sati na državnoj cesti D6 u Gornjem Viduševcu (grad Glina) u kojoj su dvije osobe smrtno stradale.

 

“Prema dosad prikupljenim podacima, do prometne nesreće je došlo na način da je vozač osobnog vozila (hrvatski državljanin, 1999.), upravljajući vozilom u smjeru Gline prevelikom brzinom, prešao u prometnu traku za vozila iz suprotnog smjera te udario u motocikl kojim je u smjeru Topuskog upravljao hrvatski državljanin (1965.) koji je na motociklu prevozio suputnicu (državljanka Srbije, 1968.), pri čemu su oboje smrtno stradali. U nastavku kretanja je, nakon udara u motocikl, osobnim vozilom udario u osobno vozilo koje se kretalo neposredno iza motocikla u istom smjeru, u kojem su bile dvije osobe, od kojih je vozač zadobio tjelesne ozljede.”, stoji u priopćenju ŽDO u Sisku.

 

Županijska policija je izvijestila kako je izvršenim alkotestiranjem kod 25-godišnjeg vozača utvrđena prisutnost alkohola od 0,47 promila.

Tijela poginulih prevezena su u sisačku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija, dok je 70-godišnji vozač lakše ozlijeđen.

Vozač koji je izazvao prometnu nesreću je uhićen te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

 

najčitanije