Veliki interes mladih za noćne vikend linije

imp

Bus Noćna Linija

Mjesec dana od uvođenja autobusnih vikend noćnih linija, uvedenih na inicijativu Sisačko-moslavačke županije i Savjeta mladih SMŽ, više od 200 mladih koristilo je ovaj način sigurne i povoljnije vožnje od Siska do Petrinje te od Petrinje do Siska.

 

Sisačko-moslavačka županija odlučila se na uvođenje ovakvih linija nakon razgovora župana Ivan Celjak sa studentima koji su župana zamolili da razmotri ovu ideju kako bi nakon noćnog izlaska u Sisku ili Petrinji sigurno stigli svojim kućama.

 

„Na ovaj način smo osigurali sigurniji prijevoz mladima i ako time spriječimo i jednu prometnu nesreću ili smrtni slučaj, puno smo napravili“, izjavio je župan Celjak.

 

Prva noćna vikend linija krenula je 22. prosinca i u prvih mjesec dana ispunila je očekivanja obzirom na broj studenata i mladih stanovnika koji su se nakon noćnog izlaska vozili noćnim autobusnim linijama.

 

Ovaj projekt Sisačko-moslavačke županije posebno pozdravljaju roditelji mladih koji više vikendom ne moraju strepiti za sigurnost svoje djece.

najčitanije