Veleposlanik Malezije u Sisku

st

261020211635251378.jpeg

Mogućnost suradnje na gospodarskom i znanstvenom planu te raznim kulturnim projektima bile su teme razgovora na sastanku župana Ive Žinića s veleposlanikom Malezije, njegovom ekselencijom Hassanom Ballom.
‘Bilo je zadovoljstvo razgovarati i predstaviti veleposlaniku što naša županija nudi. Veleposlanici uglavnom znaju što nude Zagreb i obala, dok je kontinentalni dio većinom zapostavljen. Upoznao sam ga s gospodarskom situacijom – što smo imali od velikih kompanija i što sad imamo od kompanija koje su od strateškog interesa. Suradnja je moguća jer i oni imaju slične industrije’, rekao je Žinić.
Prvi kontakt bi, nastavlja župan, bio organizirani posjet malezijskih predstavnika županiji te dolazak njihovih gospodarstvenika u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom.
Hassan Ball zahvalio je domaćinima na gostoprimstvu tijekom njegovog prvog posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji. naglasio je kako je sastanak bio produktivan te vjeruje u dobru suradnju na poslovnom planu i uspješnu komunikaciju, pogotovo u razmjeni znanja i ljudskih resursa.
Župan je također rekao kako će od sad na adresu malezijskog veleposlanstva ići pozivnice za sva događanja i manifestacije u županiji, jer se radi o državi s kojom imamo dobre odnose i mogućnost dobre suradnje.
‘Malezija je jedna od prvih zemalja koje su priznale Republiku Hrvatsku. Želim da ostvarimo navedene kontakte i ostvarimo suradnju na navedenim područjima’, zaključio je župan.

najčitanije