Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom objekata na potresom pogođenom području

mradenovic

Vatrogasne snage su tijekom 1. siječnja te u noći 1. na 2. siječnja na području Sisačko-moslavačke županije nastavile sa aktivnim radom na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crijepova, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života. Na teren su poslane dodatne vatrogasne snage iz Zagrebačke županije. Dio snaga je vraćen u matične postrojbe, a za dio je izvršena smjena (Dubrovačko-neretvanska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska). Sve dislocirane snage iz drugih županija bile su raspoređene na području Gradova Sisak, Petrinja i Glina te općine Majur kod Hrvatske Kostajnice.
Tijekom 1. siječnja, osim svih raspoloživih vatrogasnih snaga Sisačko-moslavačke županije, na ovom području bilo je angažirano ukupno 376 vatrogasaca sa 118 vatrogasnih vozila iz 17 drugih vatrogasnih zajednica županija te DVIP Dubrovnik HVZ-a. Ukupno do sada bilježimo 5 ozlijeđenih vatrogasaca (iz JVP Split, iz DVD-a Otočac, iz DVIP-a Dubrovnik, DVD-a Novalja i DVD-a Kupinečki Kraljevec).
Vatrogasne snage su i tijekom noći bile na obilasku terena, a saniranje posljedica ovog razornog potresa vatrogasne snage, uz svakako i HGSS, Oružane snage RH, Crveni Križ i druge, nastavljaju dok god bude potrebe za njihovim angažiranjem.

Niz intervencija i u susjednim županijama

Nastavljena je sanacija posljedica potresa i u susjednim županijama. Vatrogasci JVP Grada Zagreba i DVD-a sa područja Grada Zagreba su tijekom 1. siječnja imali 14 tehničkih intervencija. Do sada je odrađeno 87 intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja oštećenih crijepova i fasada te ostalih izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata. Vatrogasci Zagrebačka županija su zabilježili 16 tehničkih intervencija.

Vatrogasci šalju i humanitarnu pomoć

Vatrogasci Vatrogasne zajednice Baranja dostavili su danas šleper pomoći u Gornji Viduševac. Ovo je samo jedna u nizu akcija prikupljanja i dostave humanitarne pomoći koje su pokrenule vatrogasne organizacija.
Danas oko 15 sati očekuje se dolazak vatrogasca iz Njemačke pokrajine Baden-Württemberg koji dopremaju 90 tona vatrogasne opreme, medicinske opreme i prehrambenih potrepštine. Oprema stiže u JVP Sisak.

najčitanije