Vatrogasci i dalje saniraju potresom pogođeno područje

mradenovic

Na području Sisačko-moslavačke županije koje je pogodio razoran potres, nastavljen je angažman vatrogasaca. Na terenu su uz domaće vatrogasne snage, u ispomoći angažirani vatrogasci iz 5 vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik.
Prema trenutno obrađenim podacima, od 28. prosinca 2020. do 24. siječnja 2021. godine na intervencijama su kumulativno sudjelovala 9984 vatrogasca s 2614 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 11400 intervencija.
Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirane su snage s područja VZŽ Krapinsko-zagorske i Karlovačke te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik kao i domicilne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupno je evidentirano 7 intervencija koje je odradilo 26 vatrogasca s 12 vatrogasnih vozila.
Na području VOZ Sisak angažirano je 39 vatrogasaca s 11 vatrogasna vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Sisak, a zabilježeno je 30 intervencija.
Na području VOZ Petrinja angažirana su 33 vatrogasca s 6 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 30 intervencija. Na području VOZ Petrinja angažirane su snage s područja pet županija RH, i to VZŽ Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe.
Prema trenutno obrađenim podacima za 24. siječanj 2021. godine ukupno je angažirano 98 vatrogasaca sa 29 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 67 vatrogasnih intervencija.

Humanitarni konvoj iz Austrije dostavio pomoć u Hrvatsku Kostajnicu
Jučer je stigao humanitarni konvoj iz Republike Austrije u organizaciji vatrogasnog društva Loipersbach iz Gradišća, a u kojem su, pored Loipersbacha, sudjelovala i gradišćanska vatrogasna društva Pöttelsdorf, Stöttera, Neudörfl, Rechnitz te Rauchenwarth iz Donje Austrije. Humanitarni konvoj je dostavio pomoć u Hrvatsku Kostajnicu.

najčitanije