Vatrogasci i dalje saniraju posljedice potresa

mradenovic

Na području Sisačko-moslavačke županije angažirani su vatrogasci iz četiri vatrogasne zajednice županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik koji su i tijekom 29. siječnja 2021. godine nastavili s radom na intervencijama zbog uklanjanja posljedica potresa.
Prema trenutno obrađenim podacima, od dana 28. prosinca 2020. do dana 29. siječnja 2021. godine na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio ovo područje, kumulativno je sudjelovalo 10489 vatrogasaca s 2781 vatrogasnim vozilom, a odrađeno je 11790 intervencija.
Gledajući jučerašnji dan, na sanaciji šteta od potresa, ukupno su angažirana 102 vatrogasca s 33 vatrogasna vozila, a evidentirane su 63 vatrogasne intervencije.
Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirana su 24 vatrogasca s 10 vozila s područja dvije županije i to VZŽ Bjelovarsko-bilogorske i Karlovačke, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik te domicilne snage DVD-a. Zabilježeno je 5 intervencija.
Na području VOZ Sisak angažirane su snage Javne vatrogasne postrojbe Sisak te DVD-i s područja Grada Siska s 52 vatrogasca, 16 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 37 intervencija.
Na području VOZ Petrinje angažirano je 26 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila s područja dvije županija RH, i to VZŽ Primorsko-goranske i Zagrebačke te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja. Na području Petrinje evidentirana je 21 intervencija.

najčitanije