Uskoro kreću radovi na sanaciji mosta u Martinskoj Vesi

imp

Most Martinska 2

Martinska Posavina može se između ostalog, pohvaliti svojim visećim mostom, jedinim u Hrvatskoj po kojem može teći cestovni promet i jedan od tek tri viseća mosta u Hrvatskoj (pješački most preko Drave u Osijeku i pješački most preko Drave u blizini Pitomače (Križnica)).

 

Most Martinska Ves preko rijeke Save spaja Desnu i Lijevu Martinsku Ves, a u promet je pušten 2002.godine. Izgrađen je kako bi se zamijenila riječna skela, koja često nije mogla prometovati kada je vodostaj Save bio visok što je otežavalo komunikaciju između naselja.

 

Uskoro, najavljuje župan Ivan Celjak, most ide u sanaciju.
„Na kraju školske godine, oko 20. lipnja, počet će radovi na sanaciji mosta preko rijeke Save koji spaja Desnu i Lijevu Martinsku Ves u vrijednosti oko 7,5 milijuna kuna.“, rekao je župan.

Podsjetimo most ima jednu prometnu traku, koja se uz pomoć prometne signalizacije naizmjence otvara za promet u oba smjera. Uz prometnu traku za motorna vozila nalazi se biciklistička i pješačka staza. Maksimalna nosivost mosta je 12 tona za pojedinačni prijelaz interventnih vozila, a u normalnom prometu maksimalna težina vozila je ograničena na 5 tona.
Ukupna dužina mosta iznosi 178,6 metara, a širok je 4 metra.

 

Ovo je jedini most preko Save između Zagreba i Siska. Nakon izgradnje most u Martinskoj Vesi je zbog svoje vizualne atraktivnosti postao najveća atrakcija ovog kraja.

najčitanije