Uskoro jesenski rok upisa u srednje škole

nv

261020211635288967.jpeg

Školarci ovih dana vjerojatno još ne razmišljaju o povratku u školske klupe, osim možda onih koji još uvijek traže svoje mjesto u nekoj od srednjih škola naše županije. U njima je nakon ljetnog upisnog roka ostalo 209 slobodnih mjesta.

Prijave za jesenski rok počinju u ponedjeljak 25. kolovoza, zaključivanje liste prioriteta je 1. rujna, a 4. rujna objavljuju se rang liste.

Za one koji traže mjesto u Sisku, izbora je dosta.

Najviše mjesta, ali i najveći raspon zanimanja ostao je slobodan u Strukovnoj školi Sisak. Od 38 preostalih mjesta, traži se najviše krojača, njih 11, ponešto stolara i pomoćnih stolara, soboslikara i ličilaca te pomoćnih soboslikara i ličilaca, pomoćnih cvjećara, pomoćnih kuhara i slastičara, pomoćnih pekara, zidara, vozača motornih vozila, keramičara-oblagača, pomoćnih krojača i arhitektonskih tehničara.

U Industrijsko-obrtničkoj školi su 22 slobodna mjesta, najviše za CNC operatere – 12, tri za autoelektričara, jedno za instalatera grijanja i klimatizacije, četiri vodoinstalatera i dva autolimara.

U Srednjoj školi Viktorovac svoje mjesto još mogu naći 1 kuhar, 2 konobara i 3 prodavača.

Tehnička škola Sisak prima još 10 učenika – pet strojarskih računalnih tehničara, četiri tehničara za električne strojeve s primijenjenim računalstvom i jednog ekološkog tehničara.

Što se ostatka županije tiče, mjesta ima i u Tehničkoj školi Kutina, koja prima još 17 učenika, od kojih 9 ekoloških tehničara.

U Srednjoj školi Glina ostala su 23 mjesta, najviše za prodavače – 14.

Srednja škola Ivana Trnskoga u Hrvatskoj Kostajnici ima još 8 slobodnih mjesta, a u Srednjoj školi Novska svoje mjesto moguže naći 18 učenika, od kojih je 10 gimnazijalaca.

U susjednoj Petrinji ostala su 34 mjesta, najviše za mesara – 16, zatim 9 za voćara-vinogradara-vinara i 2 za pomoćnog voćara-vinogradara-vinara, 6 za cvjećara i jedno za veterinarskog tehničara.

U Kutini, u Srednjoj školi Tina Ujevića, ostala su samo 3 mjesta, i to za ekonomiste, a u  Topuskom je 14 mjesta.

Središnji portal koji nudi sve ove informacije i putem kojeg se vrše upisi u srednje škole je www.upisi.hr.

najčitanije