Uručenjem odlikovanja sv. Kvirina započela devetnica uoči Kvirinova

imp

Odlikovanja Sveti Kvirin 10

Devetnica uoči svetkovine sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i župe sv. Kvirina, kojom se vjernici u bazilici Sv. Kvirina u Sisku duhovno pripremaju za proslavu svog zaštitnika, započela je u nedjelju, 26. svibnja, svečanim misnim slavljem koje je predvodio biskup Vlado Košić. Koncelebrirali su domaći župnik Robert Jakica, župni vikar Rafael Mlinar, župnik iz Gore Paško Glasnović i župnik iz Divuše Darijo Stanković.

 

Već tradicionalno, tom prigodom biskup je uručio „Odlikovanje sv. Kvirina”, znak priznanja u Sisačkoj biskupiji onima koji se posebno trude svjedočanstvom i primjerom živjeti svoju vjeru.

 

Ovogodišnji dobitnici odlikovanja za višedesetljetno služenje Crkvi su: Jela Čarapović iz župe Divuša, Marija Vrbanac iz župe Gora, Pavica Matijević te Srećko i Ljiljana Smolčić iz župe sv. Kvirina u Sisku i dr. Milka Barun-Feller iz župe Ivanić-Grad.

 

Čestitavši ovogodišnjim dobitnicima odlikovanja biskup Vlado Košić je rekao kako je već tradicija da se uz početak devetnice, uoči proslave blagdana sv. Kvirina, zahvaljuje onima koji desetljećima svjedoče svoju vjeru.

Vi svjedočite da se ne bojite, da ste Kristovi i hvala vam za tolike godine služenja Crkvi s ljubavlju. Možda neće svi koji to čine dobiti neko priznanje, ali vi koji ga primate, vi ste na neki način primjer. Na kraju, svi smo pozvani na to i jedino pravo odlikovanje svima nama bit će kada nas Gospodin primi u svoj nebeski dvor i kada nam kaže: Uđi, slugo vjerni. U malome si bio vjeran. Nad mnogim ću te postaviti, uđi u radost Gospodara svoga.“, istaknuo je biskup.

 

 

Foto – Sisačka biskupija

Foto: Sisačka biskupija

najčitanije