Uručeni ugovori o bespovratnim potporama za tradicijske i umjetničke obrte

imp

Img 3880

U prostorijama Obrtničke komore SMŽ uručeni su ugovori o bespovratnim potporama za tradicijske i umjetničke obrte koje dodjeljuje Sisačko-moslavačka županija. Ugovore je uručio župan Ivan Celjak koji je tom prilikom čestitao vlasnicima obrta na radu i trudu, ali i na očuvanju i razvoju tradicijskih obrta.

 

Ove godine smo potpore malo više povećali u odnosu na prošlu godinu, ali te ćemo potpore značajno povećati sljedeće godine. Ove godine u proračunu smo osigurali 27.000 EUR za tu namjenu, iduće godine ćemo osigurati 50.000 EUR. U ovom trenutku još uvijek nam je fokus obnova objekata u sustavu zdravstva, obrazovanja i socijalne skrbi i najveći dio financijskih sredstava usmjeren je na obnovu nakon potresa. Kada završimo obnovu sigurno će biti više sredstava i za obrtništvo. To što vi radite za to je potrebna ljubav na čemu vam još jednom čestitam i nadam se da će vam ova sredstva barem malo pomoći u vašem radu.“ – rekao je župan Celjak.

 

Župan je podsjetio kako je Sisačko-moslavačka županija osigurala beskamatne kredite za poduzetnike i obrtnike te je pozvao sve zainteresirane da se jave u županijsku razvojnu agenciju SIMORA-u gdje mogu dobiti više informacija o programu beskamatnih kredita.

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije