Uručene nove županijske stipendije za srednjoškolce i studente

320239282 691358179178729 4020289852627603601 N

Zamjenik župana Mihael Jurić uručio je u ponedjeljak, 19. prosinca 2022. godine ugovore o stipendiranju učenicima i studentima u ovoj školskoj, odnosno akademskoj godini, u kojoj Sisačko-moslavačka županija dodjeljuje 55 novih studentskih i učeničkih stipendija, a uz 41 jednokratnu pomoć ukupno je 96 novih mladih uključeno u sustav potpora Sisačko-moslavačke županije.

 

U županijskom programu stipendiranja trenutno je 201 učenik i student, a u županijskom proračunu osigurano je nešto više od 2 milijuna kuna za stipendije i jednokratne studentske novčane pomoći.

 

Osim studentskih i učeničkih ugovora o stipendiraju, zamjenik župana uručio je danas i 41 jednokratnu novčanu studentsku pomoć koja se dodjeljuje na inicijativu župana Ivana Celjaka studentima iz naše županije koji ostaju studirati u Sisačko-moslavačkoj županiji.

 

„Mjera jednokratne novčane pomoći već sada pokazuje svoje rezultate, jer ove godine imamo povećanje broja upisanih studenata za 33 posto u odnosu na prošlu godinu što jasno govori da na našem području žive studente koji vjeruju u studijske programe koji se provode u našoj županiji. Osim 41 jednokratne studentske pomoći danas smo uručili i 30 studentskih te 25 učeničkih stipendija“, naglasio je zamjenik župana Mihael Jurić.

 

Nikolina Dumbović iz Lekenika je studentica Učiteljskog fakulteta u Petrinji i odlučila je studirati u svojoj županiji.

 

„Puno mi znači ova novčana pomoć jer znam da Sisačko-moslavačka županija misi na nas studente i time nas dodatno motivira da ostanemo studirati u našoj županiji“, rekla je Nikolina.

 

Na stipendiji se zahvalio i Matija Pucović iz Petrinje, student Fakulteta strojarstva i brodogradnje koji je naglasio kako će mu stipendija pomoći u studiranju, a u ime učeničkih stipendija zahvalila je Martina Jakovljević, učenica Srednje škole Petrinja koja je istaknula kako je pohvalno što Sisačko-moslavačka županija ulaže u obrazovanje učenika.

Foto:

najčitanije