Uređuje se „Park zdravlja“ u Kutini

imp

261020211635267364.jpeg

„Park zdravlja“ naziv je projekta kojim će postojeći park ispred Doma zdravlja dobiti nove sadržaje, tako da će građani Kutine dobiti mjesto za rekreaciju i predah.
Park će imati splet staza od 400 m, prvo javno vježbalište i dječje igralište. U njemu će biti postavljene klupice, koševi za smeće, stalci za bicikle, a noću će biti osvijetljeno adekvatnom rasvjetom. Vodilo se računa i o podlozi, tako da će dječje igralište biti prekriveno drobljenom korom, dok će staze biti završno prekrivene stabilajzerom, oblogom primjerenom sportskim i trim stazama.
Vrijednost ovog projekta je nešto manje od 300.000 kn, od kojih 195.000 kn za građevinski dio, a oko 80.000 kn za opremanje. Tematski park imat će više namjena i moći će ga koristiti sportaši kroz postavljene sprave za vježbanje, djeca na igralištu, pacijenti Doma zdravlja i prolaznici koji žele predahnuti i odmoriti se na za to idealnoj zelenoj lokaciji.
Park će na kraju biti oplemenjen i aromatičnim biljem, te novim stablima. Ako sve bude išlo po planu „Park zdravlja“ će svoja vrata službeno otvoriti u kolovozu.

najčitanije