Uređenje kupališta u Letovaniću, Hrvatskoj Dubici i Petrinji

imp

Turizam je u Sisačko-moslavačkoj županiji gospodarska grana koja doprinosi lokalnom gospodarskom razvoju, naročito ruralnih sredina. Županija već duže vrijeme potiče ravnomjeran gospodarski razvoj te korištenje prirodnih i kulturno-povijesnih resursa u turističke svrhe, otvarajući mogućnosti za ostanak stanovništva u ruralnim područjima poboljšanjem uvjeta života.

 

Letovanić je najpoznatije „Selo pored Kupe“, tamo već postoje kupališta na koja dolaze gosti i iz Siska i Zagreba i mi smo u dogovoru s općinskim načelnikom, kao i s načelnicom Hrvatske Dubice i petrinjskom gradonačelnicom, pokrenuli aktivnosti u cilju dodavanja sadržaja već postojećim kupalištima, rekao je najavljujući ulaganja u najfrekventnija kupališta u Sisačko – moslavačkoj županiji župan Ivan Celjak.

 

„Želimo osigurati sadržaj kupačima, u smislu da se mogu osvježiti pićem i hranom kao i da imaju gdje otići na wc. Dogovaramo i određeni sadržaj za djecu. Očekujemo da ćemo to realizirati do početka ove sezone, no s obzirom da to nije jednostavan proces, najkasnije iduće godine. Želimo dodati sadržaj već postojećim kupalištima kako bi ih učinili još atraktivnijim i još privlačnijim ljudima, a to ujedno znači i radna mjesta jer netko treba pripremiti i prodati hranu i piće. Isto tako trebaju ljudi koji će se baviti ostalim sadržajima koje ćemo osigurati na tim kupalištima. Uz obnovu koja je prioritet bavimo se i razvojem u svim područjima i dodajemo novu vrijednost svemu što radimo na području zdravstva, obrazovanja i socijalne skrbi,  ali isto tako nismo zaboravili gospodarstvo koje je temelj razvoja našeg društva kao ni turizam.“, rekao je župan Ivan Celjak.

najčitanije