Uređaj za magnetnu rezonancu u sisačku bolnicu stiže krajem ove ili početkom sljedeće godine

nn

Proces nabavke uređaja za magnetnu rezonancu u Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić Sisak, pokrenut je prije više od godinu dana i to putem donacija, odnosno u dogovoru s ministrom Kujundžićem, da će Ministarstvo zdravstva dati pola iznosa, a pola će Sisačko-moslavačka županija prikupiti putem donacija.

“Uspješno smo prikupili tri milijuna, a tri milijuna kuna je osiguralo Ministarstvo zdravstva. Dakle, ispunjeni su bili uvjeti za početak javne nabave, raspisan je natječaj koji je u tijeku, a rok ističe ovih dana. Državna komisija će potom donijeti odluku da je sve u redu i da možemo krenuti u nabavku uređaja”, rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić o aktualnom stanju, dodavši da bi uređaj uskoro trebao biti instaliran u sisačku bolnicu.

“Ravnatelj sisačke bolnice, dr. Dujmenović, me izvijestio da je postupak u završnoj fazi, uređaj bi uskoro trebali nabaviti i vjerujem da ćemo ga uspješno instalirati ili krajem ove ili početkom sljedeće godine. Također, prostor u kojem je trebao biti uređaj nije bio adekvatan za ovakve uređaje pa smo pronašli novi prostor koji će se prilagoditi ovom uređaju, a riječ je o poziciji sadašnje Hitne službe, upravo blizu novog Središnjeg paviljona”, dodao je Žinić.

photo: ilustracija

najčitanije