Upute za izdavanje propusnica

imp

Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite s noći 22. na 23. siječnja pa do 8. siječnja uvodi se zabrana napuštanja županija u kojima imamo prebivalište ili boravište.

Osnovni razlog donošenja ove Odluke je ograničavanje kretanja i putovanja koji nisu neophodni za funkcioniranje gospodarstva i društva u cjelini, i time sprječavanje prijenosa bolesti COVID-19.
Također, s obzirom na intenciju Odluke napominje se kako će Ravnateljstvo civilne zaštite restriktivno tumačiti „druge opravdane razloge“ te moli građane da ne podnose zahtjeve za propusnice, ako zaista nemaju ozbiljan i opravdan razlog zbog kojeg trebaju napustiti županiju u kojoj imaju prebivalište ili boravište.

Propusnice će izdavati županijski stožeri, a u opravdanim slučajevima može ih izdati i Ravnateljstvo civilne zaštite.

KONTAKT ZA IZDAVANJE PROPUSNICA
Sisačko-moslavačka županija : [email protected] / 098 376300 / 098319024

 Njihovo izdavanje krenulo je danas, a zahtjev možete podnijeti na tri načina – putem aplikacije e-građani, mailom na [email protected] ili javiti se u zgradu Županije u ulici Stjepana i Antuna Radića 36, Sisak,  te u ispostavama matičnih ureda u Sunji, Dvoru, Glini, Gvozdu, Topuskom Petrinji, Hrvatskoj Kostajnici, Kutini i Popovači.

Zabrana napuštanja županije neće se odnositi na osoblje nužno za održavanje prometa, dnevne migracije zaposlenih u službama zdravstvene zaštite, dostavu lijekova, komunalno, opskrba plinom i strujom, zaštitarske službe, novinare, pacijente, putovanja na posao i s posla, žurne službe koje pomažu u sprečavanju širenja bolesti i diplomatsko osoblje.

Prilikom ulaska i izlaska s područja pojedine županije, obavezno je pridržavati se mjera fizičkog distanciranja, ne zadržavati se nepotrebno na javnim prostorima, posjedovati iskaznicu ili drugu identifikacijsku ispravu kojom se može dokazati pripadnost jednoj od kategorija osoba za koje propusnice nisu nužne ili valjanu propusnicu izdanu kroz sustav e-propusnica.
Ova odluka se ne odnosi na kretanje između Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Sve informacije vezane uz izdavanja propusnica poput popisa kontakata za njihovo izdavanje kao i potvrdu za poslodavce možete pronaći klikom na PROPUSNICA.

najčitanije