Martinje pred vratima, policija u pojačanoj kontroli prometa

imp

Županijska policija nastavlja s pojačanim aktivnostima usmjerenima na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a povodom obilježavanja narodnog običaja krštenja mošta, akcije će usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

 

U vrijeme prošlogodišnje proslave „Martinja“ od 6. do 16. studenog na županijskim prometnicama evidentirane su 43 prometne nesreće, od čega sedam nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a sedam je sudionika lakše ozlijeđeno. Tada je evidentirano deset sudionika pod utjecajem alkohola, a tijekom redovne kontrole prometa, tih je dana policija zaustavila još 31 alkoholiziranog vozača.

 

Kako se i ove godine upravo povodom „Martinja“ na prometnicama očekuje veći broj sudionika koji će konzumirati alkoholna pića, policijski službenici će na području cijele županije pojačano nadzirati vozače. Pojačani nadzor traje do 14. studenog te do tada očekujte veći broj policijskih prometnih patrola, osobito u noćnim i ranim jutarnjim satima.

 

Iz županijske policijske uprave i ove godine apeliraju da nakon konzumacije alkohola koristite javni prijevoz ili taxi ili zamolite prijevoz od osobe koja nije konzumirala alkohol te da ne sjedate za volan najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića.

najčitanije