Unatoč preporukama epidemiologa, Županijska skupština ipak sutra u Topuskom

imp

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan su trideset i tri novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Najveći broj novooboljelih su kontakti prethodno oboljelih osoba koji su se zarazili na promociji knjige u Gornjoj Jelenskoj, gdje je, podsjetimo, bio i dožupan Roman Rosavec, koji je u samoizolaciji, a mjeru samoizolacije su dobili i župan Ivo Žinić i predsjednica Skupštine Sisačko-moslavačke županije, Ivanka Roksandić, dok su tri djelatnika Županijske uprave pozitivna na virus SARS-CoV-2.

Virus je nažalost ušao i u obrazovni sustav, pa je tako zatvoren vrtić u Popovači, dok je na području Siska zbog prodora virusa u dvije osnovne škole, pet razreda u samoizolaciji.
Upravo zbog ovakve epidemiološke situacije, županijski Zavod za javno zdravstvo najavljuje paket novih mjera.
„Danas donosimo novi paket mjera i uputit ćemo ga županijskom stožeru na usvajanje. Jedna od mjera je da se nastava u svim školama na području županije održava online iduća dva tjedna, a posebno napominjemo i da je jedan od prijedloga da sve skupštine i sastanci idu također na online mjeru. Dakle, sastanci, skupštine, sva veća okupljanja se ne preporučuju, a sad treba vidjeti hoće li županijski stožer usvojiti ovu mjeru“, rekla je Bojana Hrvoić, zamjenica ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo naše županije.
No, unatoč ovakvim preporukama i paketu predloženih mjera od strane epidemiologa, županijska vlast je odlučila održati najavljenu sjednicu Županijske skupštine.
„Sjednica se održava onako kako je sazvana, u Topuskom. Sjednicu će voditi jedan od potpredsjednika Skupštine, a ja i župan ćemo biti povezani videolinkom, dok će svi ostali biti u normalnim uvjetima, u Topuskom. Za sada imamo saznanje da su epidemiološki uvjeti tamo zadovoljeni i da nije problem održavati sjednicu. To je sve što vam ja mogu reći za sada“, rekla je predsjednica Županijske skupštine naše županije, Ivanka Roksandić.

najčitanije