„Unaprjeđenje investicijskih potencijala SMŽ“

nn

Pilot projekt „Unaprjeđenje investicijskih potencijala hrvatskih županija“ ima za cilj privlačenje novih investicija u Republiku Hrvatsku, poglavito Sisačko-moslavačku županiju, koja je prva uključena u projekt.

Nastavak aktivnosti vezanih uz pilot projekt, nakon potpisanog Sporazuma o suradnji, bio je tako cilj jučer održanog sastanka u Topuskom, a glavna tema je bila jačanje suradnje gradova s područja županije s gradovima prijateljima u inozemstvu kao i organizacija posjeta s ciljem predstavljanja prednosti investiranja u Sisačko-moslavačke županiju.

„Ovaj sastanak je samo jedan od koraka. Svakako je jedna od bitnijih stvari koja će ovim projektom biti napravljena, ta da ćemo imati mogućnost komunicirati s investitorima, a putem web stranice koju je agencija napravila određeni investitori već mogu pratiti ono što mi kao županija nudimo i naše mogućnosti. U našim gradovima ima dosta mogućnosti da se ponude određene poduzetničke zone koje su neiskorištene, kako bi dobili kvalitetne investitore“, rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, dodajući da je najzanimljviija digitalna industrija i da je projekt gaming industrije nešto što bi željeli razvijati zajedno s investitorima i dobiti kvalitetan kadar, ali ne zanemariti niti postojeće industrije, metalsku i drvnu te poljoprivredu i proizvodnju hrane u kojoj očekuju veći iskorak.

Projekt je iniciran od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a zajednički ga provode Sisačko-moslavačka županija, RRA SIMORA i Agencija za investicije i konkurentnost.

najčitanije