Umjesto 500 kuna po sjednici 600 kuna mjesečno

imp

Županijski vijećnici sami sebi povećali naknade za 350 %.
Od sada će županijski vijećnici primati paušal svakog mjeseca, a ne kao do sada po održanoj sjednici. To znači umjesto dosadašnjih 500 kuna za svaku održanu sjednicu dobivat će 600 kuna mjesečno. Obično su godišnje održane 4 sjednice što je značilo 2000 kuna godišnje, a sada se taj iznos penje na 7200 kuna godišnje, što je tri i pol puta više.
Povećanje opravdavaju time što maju puno obveza, stalni angažman, izabrani su od naroda i imaju pravo na naknadu.
[pro_ad_display_adzone id=”8958″]
Promijenjena je i odluka o naknadama predsjedniku i potpredsjednicima Skupštine. Od sada naknada predsjedniku Županijske skupštine iznosi 4.000 kuna, a potpredsjednicima 2.500 kuna mjesečno. To je po tisuću kuna manje svakom čelniku Skupštine jer je do sada naknada predsjednika iznosila 5.000, a potpredsjednika 3.500 kuna. No, predsjednik i potpredsjednik Skupštine neće biti zakinuti, s obzirom na njihova članstva u nadzornim odborima, upravnim vijećima i radnim tijelima skupštine za što se također primaju naknade.

Za županijsku blagajnu ovo povećanje znači i izdvajanje nekoliko stotina tisuća kuna više godišnje samo za tu vrstu naknada. No, župan Ivo Žinić se s ovom odlukom ne slaže.
„Županijska većina je izglasala to što je mogla, no odgovorno tvrdim kako ja i moji zamjenici isplatu tih naknada nećemo nikad potpisivati. U Županiji koja ima 20.000 nezaposlenih, ima puno većih prioriteta o kojima županija i proračun treba brinuti, nego je isplata tih naknada.“ – rekao je na sjednici HDZ-ov župan Ivo Žinić.
Za povećanje naknada vijećnicima Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije glasalo je 23-oje vjećnika iz redova SDP-a, HNS-a, HSP-a, Laburista, DSU-a, Reformista, AHSS-a, SDSS-a, SRP-a, HS-a te SDA. Oporda predvođena HDZ-om i HSS-om bili su protiv dok su vijećnici HSLS-a i HDRS-a bili suzdržani.

najčitanije