Umirovljenici zabavnim i kreativnim programom obilježili svoj dan

imp

Dan Umirovljenika 11

Umirovljenici s područja Sisačko – moslavačke županije obilježili su u petak, 1.prosinca, u Lječilištu Topusko svoj dan.

Dan Umirovljenika 30

Svečanost je održana u organizaciji Matice umirovljenika uz potporu Sisačko-moslavačke županije, a nazočilo joj je oko 250 umirovljenika iz udruga s područja cijele Županije.
Umirovljenici su na svoj dan priredili i zanimljiv program, predstavljajući svoju kreativnost i svježinu duha u području glazbe i dramske umjetnosti.
Predstavili su se pjevači iz Novske i Lipovljana i glumci iz Kutine i Gline.

 

Predsjednik Matice umirovljenika SMŽ Josip Vrbanac zahvalio je županu i upoznao ga s programima koje provodi Matica umirovljenika Sisačko-moslavačke županije.
Za njihov dan, županijska je uprava uz program i ručak u Topuskom osigurala i besplatno kupanje u bazenu Top-Termi za sve zainteresirane umirovljenike.

Dan Umirovljenika 33

Obilježavanju Dana umirovljenika Sisačko – moslavačke županije nazočio je i župan Ivan Celjak koji je boraveći u Topuskom sa suradnicima obišao i Božićni sajam, koji su u prostoru ispred recepcije Top-Termi i Lječilišta Topusko upriličila djeca Topuskog, djeca dječjeg vrtića, osnovne i srednje škole.

 

Posebnu skrb i poštovanje županijska uprava daje upravo sugrađanima u zlatnim godinama, istaknuo je u svom obraćanju umirovljenicima župan Celjak: „Od prvog dana kada smo preuzeli časnu dužnost u Županiji, vodimo posebnu skrb o vama, koji ste naše majke, naše očevi, naši djedovi, naše bake. To nas posebno motivira da osiguramo što kvalitetniji život u odmaklim godinama. I upravo zato proširujemo kapacitete naših domova umirovljenika,“ rekao je Celjak, koji je umirovljenike upoznao s projektima ostvarenim na njihovu korist.

Dan Umirovljenika 27

Tijekom 2023. godine završena je obnova domova za starije osobe u Sisku i Glini, a u tijeku je obnova i Doma za starije osobe Petrinja.

Dom za starije osobe koji su stanovnici Moslavine čekali nekoliko desetljeća vlastitim sredstvima realizirala je Sisačko-moslavačka županija u Kutini, a useljenje prvih korisnika očekuje se u narednim tjednima. Budući su potrebe za smještajem starijih osoba na području Moslavine veće od postojećih kapaciteta, po uzoru na županijska naselja u Glini, Petrinji i Sisku, u sljedećoj godini krenut će izgradnja novih županijskih naselja u Kutini i Popovači. Naselja u Kutini i Popovači imat će po 25 stambenih objekata što zajedno s Glinom, Petrinjom i Siskom čini ukupno 216 stambenih jedinica u koje će biti smješteni stariji sugrađani, dok će dio kuća, po 5 u svakom naselju, biti prilagođen osobama s invaliditetom.

Kapaciteti za smještaj starijih osoba povećavaju se i u Sisku za što je Sisačko-moslavačka županija kupila poslovnu zgradu u naselju Caprag. U 2024. godini na zgradi će započeti radovi prenamjene, a u novom prostoru bit će smješteno 75 novih korisnika.

 

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE