Ulaskom petrinjske Mladosti u 3. HNL traženi su određeni zahvati na Gradskom stadionu

mradenovic

Ulaskom GSNK Mladost Petrinja u 3.HNL traženi su određeni zahvati na Gradskom stadionu, kako bi mogli igrati u 3. HNL, što je konkretno učinjeno rekao je Želimir Krmpotić, dopredsjednik GSNK Mladost Petrinja.
”Od kapitalnih zahvata bilo je postavljanje 400 sjedalica od kojih je skoro 300 natkrivenih mjesta gdje smo radili neke zahvate i na krovu. Promijenjeni su golovi, morali smo staviti aluminijske golove, čelični su ovdje bili predugo. Proširili smo klupe za rezervne igrače pošto po propisima stare nisu zadovoljavale, morali smo staviti nove, morali smo staviti još jedan jarbol da zadovoljimo još jedan od uvjeta. Svlačionice smo morali preurediti. Jako puno toga je napravljeno uz pomoć Grada Petrinje i gradonačelnika Dumbovića bez kojeg to ne bi bilo moguće. Pomogli smo i mi privatnici koliko smo god mogli ali bez njegove dobre volje i određenih financijskih sredstava ne bi mogli ništa napraviti, HNS nam je isto pomogao dosta u tome ali bez Grada i gradonačelnika ne bi ovo uspjeli napraviti”, rekao je Krmpotić.
Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, istaknuo je:
”Grad Petrinja kroz svoju povijest je uvijek pokazao da ima smisla, da ima kadrova, da ima potencijala, da ima budućnost upravo kroz mnoge sportove. Ne treba nabrajati što znači sport za grad Petrinju što je to u gradu Petrinji strategija razvoja sporta, što to znači imati što više dječjih igrališta od vrtićke pa možemo reći do seniorskih skupina gdje se jako puno ljudi, djece, mladih, roditelja ali i onog pedagoškog rada i nastupa prema svakoj toj generaciji koja ovdje radi, to je za nas velika stvar. Kada sam vidio da strategija Kluba je ta da će biti temelj djeca i da za tu djecu treba pomoćno igralište, sve one investicije koje smo napravili u zadnjih godinu dana su po meni kapitalne investicije. Tu su i roditelji dali veliki doprinos i mnoge obitelji i zato smo se popeli sa 140 na 250 djece u Klubu – to je najjači rezultat. Novac nikad ne bi smio biti trošak za našu djecu, novac bi uvijek trebao biti jedna normalna, prirodna stavka u kojoj ćemo ulagati u budućnost naše djece a kad u to ulažemo kroz sport a i onda kada dobiješ ovakve rezultate gdje ulaziš u 3. ligu pa u njoj dolaziš do određenih rezultata, dolazi nam jedan od četiri prvoligaša – Hajduk, Dinamo, Osijek ili Rijeka – to su velike stvari, to su veliki rezultati i drago mi je što u Klubu uvijek postoji oporba i oporba mora biti jaka i neka bude glasna ali ponekad mora doći na ovakvu utakmicu i zapljeskati i toj djeci a bome i ovoj upravi”, zaključio je gradonačelnik.
Neven Žužić, predsjednik GSNK Mladost Petrinja, istaknuo je kako se broj djece u Klubu povećao:
”Broj djece u Klubu se povećao, sada imamo upisano 250 djece, 20 – tak djece iz Sunje se je prebacilo u Mladost, iz Siska su se vratila petrinjska djeca u ovaj Klub. Prva momčad gura u velikom KUP – u znači prva pobjeda 3:0, odlično odigrana utakmica, Zoran Buinac odlično vodi prvu momčad. Davor Ivić, direktor Mladosti danas je doveo gospodina Kustića, gosp. Vrbanovića, gosp. Srebrića i kompletno vodstvo HNS –a. Zahvaljujem se Želimiru Krmpotiću koji je pomogao u radovima da bi uopće mogli ući u treću ligu i gradonačelniku Dumboviću koji je 24 sata uz ovaj klub i pomaže maksimalno. Gradonačelnik je u subotu otvorio Memorijalni turnir „Damir Horvatić“ gdje su se pojavile 24 ekipe i gdje je bilo 600 roditelja, znači da se u Mladosti nešto pozitivno događa ali veliko je priznanje kada dođe 24 ekipa iz drugih dijelova Hrvatske i kaže da je odlično odrađen ovaj turnir. Pozivam Petrinjce da sve više budu na domaćim utakmicama. Ostat ćemo u 3. ligi i jedva čekamo prvoligaša da nam dođe u goste. Gradonačelniku Dumboviću puno hvala na velikoj pomoći jer ovdje bez njega ne bi bilo ništa.“
foto: Grad Petrinja

najčitanije