Uhvaćen krijumčar koji je prevozio strane državljane

imp

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom.

 

Njega se sumnjiči da je u nedjelju, 2. travnja oko 13 sati u mjestu Staro Selo Topusko na području Gvozda, bez položenog vozačkog ispita upravljao vozilom zagrebačkih registracija, te je po uočavanju policijskih službenika pokušao pobjeći pa je vožnjom unatrag udario u električni stup. Zatim se nastavio kretati livadom gdje je zaglavio u blatu.

 

Pregledom je utvrđeno da u vozilu prevozi pet stranih državljana i to dvije osobe u putničkom dijelu vozila dok je troje djece, koja su u ovom događaju zadobila lake tjelesne ozljede, prevozio u prtljažniku.

 

Osumnjičeni je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi i iz koristoljublja, pet stranih državljana Iraka pokušao prevesti teritorijem Republike Hrvatske do granične crte s drugim državama, članicama Europske unije.

 

Svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.

 

Zbog počinjenih kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, uz kaznenu prijavu je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

 

Protiv vozača zbog počinjenih prometnih prekršaja bit će podnijet optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

najčitanije