Uhićena dva policajca PU sisačko-moslavačke

imp

Policija Rotacija

Dva policajca iz PU sisačko-moslavačke uhićena su i udaljena iz službe zbog sumnje da su “neistinito prikazali činjenice u službenom izvješću s namjerom izbjegavanja disciplinske odgovornosti”, izvijestili su danas USKOK i MUP, donosi HRT.

 

 

USKOK je priopćio da su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji.

 

„Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje provode se na području Sisačko-moslavačke županije u odnosu dva policijska službenika za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti. Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.“, priopćio je USKOK.

 

 

 

MUP je izvijestio da su policajci udaljeni iz službe

 

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad dvojicom policijskih službenika Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog sumnje da su, nakon postupanja, neistinito prikazali činjenice u službenom izvješću s namjerom izbjegavanja disciplinske odgovornosti, stoji u priopćenju.

 

Osumnjičeni policijski službenici su rješenjem načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke udaljeni iz službe, a osim podnošenja zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka, nakon što budu predani pritvorskom nadzorniku, protiv njih će biti podnijeta i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, piše HRT. 

 

 

Neslužbene informacije govore kako su policajci povezani s pucnjavom u Mošćenici koja se dogodila 8.studenoga.