UGP dobio podršku države za projekt “Centar novog života” u Petrinji

imp

Jučer je održan sastanak vezan za početak gradnje “Centra novog života” na kojemu su sudjelovali predstavnici Stožera Vlade Republike Hrvatske za sanaciju nakon potresa, predstavnici Grada Petrinje na čelu s gradonačelnikom Dumbovićem te predstavnici UGP-a i Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo.
Tema sastanka bilo je pitanje sufinanciranja projekta kako bi se ubrzala obnova pogođenog područja i poticanje ekonomske aktivnosti te je dogovoreno da će država sufinancirati izgradnju privremenog poduzetničkog centra.
“Sa sastanka smo ponovo izašli s ogromnom količinom pozitivne energije, pa je doslovno pitanje sata kada se kreće s drugom fazom radova na “Centru novog života.” Iznimno sam zadovoljan reakcijom Stožera i konstruktivnim sugestijama vezanim uz projekt “Centra novog života.” Današnji sastanak pokazao je kako javni i privatni sektor mogu i moraju ići zajedno, a vjerujem da ovo može biti začetak novih projekata u korist naših građana.” – rekao je Mislav Bašić, koordinator Odbora za graditeljstvo i arhitekturu UGP-a.
UGP se nada da će se projekt realizirati u što kraćem roku te da će postati primjer suradnje javnog i privatnog sektora. Građani, poduzetnici, obrtnici i zaposlenici iz Sisačko-moslavačke županije zaslužuju da svi zajedno radimo na tome da se njihov kraj što prije oporavi te da spriječimo na ovaj način nova iseljavanja.

najčitanije