Ugovorena izgradnja 90 zamjenskih obiteljskih kuća

imp

Na jučerašnjoj sjednici Vlade ministar hrvatskih branitelja i načelnik Stožera za obnovu Tomo Medved je rekao kako je intenzivirana dinamika sveobuhvatne obnove, što uključuje nekonstrukcijsku i konstrukcijsku obnovu te izgradnju obiteljskih kuća i višestambenih zgrada.

 

„Nositelji procesa obnove ulažu potrebne napore kako bi se svi stradalnici potresom pogođenog područja mogli vratiti u svoje domove. Do sada su nekonstrukcijski obnovljene 1663 obiteljske kuće. Od strane Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, po provedenoj samoobnovi, izvršen je povrat sredstava u iznosu od 2,35 milijuna kuna. Ugovorena je izgradnja 90 zamjenskih obiteljskih kuća, a u tijeku su ocijene ponuda za izgradnju dodatnih 126 zamjenskih obiteljskih kuća.“, rekao je ministar Medved.

 

Na potresom pogođenom području do sada je uklonjeno 467 objekata koji su prijetili sigurnosti građana, najviše u Petrinji – 210, a u Sisku ih je uklonjeno 55. Najviše je uklonjeno obiteljskih kuća – 301 te poslovnih objekata – 43.

najčitanije